Sensorisk profil


Vi ved at vi alle bruger vores sanser, men måden hvorpå vi bearbejder de sanseindtryk vi får, er forskellig fra person til person. Ligeledes påvirkes sansebearbejdningen ved forskellige diagnoser, som stress, angst, PTSD, depression, mani osv. Men den kan også ændre sig i situationer hvor der ikke er diagnoser indblandet, såsom en overfusning på arbejdet, en voldsom oplevelse i hjemmet, eller andet. Ved at få en forståelse for den enkeltes sansebearbejdning, kan man ved hjælp af strategier hjælpe til bedre trivsel.

Det er det jeg benytter den sensoriske profil til at give en forståelse for. Udarbejdelsen af den Sensoriske profil foregår gennem en række spørgsmål - 60 spørgsmål til voksne og 86 spørgsmål til børn fra 3 år, som den ansvarlige voksen (forældre eller pædagog/lærer) svare på. Svarene fra testen fortæller mig hvordan den enkeltes sansebearbejdning fungerer.

Så når du bestiller tid til en Sensorisk profil hos mig, får du for et forløb bestående af ca. 3 gange.

• Første gang får vi en snak om dine præcise udfordringer, samt udfyldelse af spørgeskemaet.
• 2. gang giver jeg feedback på testresultatet, samt i samarbejde med klienten får udarbejdet en behandlingsplan som giver mening for den enkelte. (hvis det er et barn, tilbyder jeg at observere barnet inden udarbejdelsen af behandlingsplanen).
• 3. gang følger jeg op på behandlingsplanen – hvordan er det gået siden behandlingens opstart.

Da alle mennesker er forskellige og har individuelle behov, er ovenstående forløb kun vejledende, og kan ændre sig efter den enkeltes behov, og faglige vurderinger.


Til voksne tilbydes denne behandling som virtuel over Teams.